Beste Sonos alternatieven in 2022: Multi room audio systemen

Een tijdlang waren de Sonos geluidssystemen moeilijk te overtreffen. Sonos wist een draadloos luidsprekersysteem op de markt te brengen met stijl, functionaliteit, en eenvoudige installatie. Nu maken grote en kleine elektronicafabrikanten luidsprekersystemen die Sonos en hun luidsprekersysteem het nakijken geven.

Als het gaat om de beste alternatieven voor het Sonos luidsprekersysteem voor 2022, zijn er een paar opvallende mogelijkheden:

 • Bose
 • Yamaha MusicCast
 • Denon HEOS
 • BlueSound

Er zijn heel wat voordelen aan het gebruik van een Sonos systeem, zoals we al eerder hebben betoogd. Van audiofielen tot familiekamers, de luidsprekers van Sonos hebben stellaire beoordelingen. Maar als je op zoek bent naar alternatieven, op welke producten moet je dan letten? Er zijn tonnen geweldige luidsprekersystemen die de Sonos luidsprekers kunnen evenaren, zo niet overtreffen. Hieronder vind je een lijst van enkele van de beste Sonos alternatieven voor 2022.

Waarom je een Sonos alternatief zou willen

Sonos multiroom audio systeem

Hoewel Sonos klanten een geweldig product biedt, is het niet meer het enige spektakel. Toen Sonos in 2006 op het toneel kwam, was er nog geen draadloze hifi-mogelijkheid. Om thuis echt kraakheldere audioweergave te hebben, had je een onhandig bedraad systeem nodig.

Dit betekende dat je een plaats moest vinden voor ontvangers, luidsprekerkabels, en versterkers. Voor de gemiddelde luisteraar was dit een brug te ver. Hoewel er toen al draadloze luidsprekers bestonden, gingen hun mogelijkheden vaak ten koste van de geluidskwaliteit. Sonos streefde ernaar dit probleem te verhelpen. Ze stelden drie problemen vast die ze wilden verhelpen:

Hifi-componenten waren te omvangrijk en namen veel te veel ruimte in.
Kabels zijn ontsierend en kunnen een verder goed doordachte binneninrichting verpesten.
Er was geen manier om in meerdere kamers naar een enkele audiobron te luisteren.
Sonos, waarvan de producten bijna allemaal met wifi verbonden moeten zijn, heeft bewezen dat het een product kan leveren dat deze problemen oplost. Maar sinds 2006 zijn concurrenten ze ook beginnen op te lossen. Hoewel Sonos nog steeds beschouwd wordt als de koning van de meerkamer luidsprekersystemen, zijn er enkele andere grote die om die toppositie wedijveren. Voor we duiken in de alternatieven die er zijn, bekijken we eerst Sonos en enkele van zijn voordelen.

Voordelen van een Sonos luidsprekersysteem

De Sonos is een multiroom luidsprekersysteem waarmee je in je hele huis naar muziek kunt luisteren. Sonos biedt een moderne benadering van traditionele hifi-systemen, alles verpakt in een gebruiksvriendelijke en stijlvolle vormfactor. De luidsprekers zijn zo gebouwd dat ze klein maar krachtig zijn en vaak perfect in een kamerontwerp passen.

Sonos maakt gebruik van je Wi-Fi-thuisnetwerk om draadloze verbinding door kamers mogelijk te maken. Met meer dan 100 streaming diensten die met het Sonos systeem samenwerken zijn de keuzes aan muziek en podcasts vrijwel onbeperkt. De Sonos app regelt alles.

Dit betekent dat je handig van liedjes of luidsprekers kunt wisselen, allemaal met je smartphone. Als het gaat om wat klanten over de Sonos zeggen, zijn er drie belangrijke gespreksonderwerpen. Dat zijn:

 • Bruikbaarheid – Met meer dan tien jaar ondersteuning en updates achter de rug is de Sonos app een droom om te gebruiken. Blader door muziek, voeg kamers samen en regel het volume gemakkelijk en zonder enige vertraging.
 • Geluidskwaliteit – Je kunt geen goed hifi-alternatief zijn zonder het nodige vermogen te leveren. Sonos heeft onvermoeibaar gewerkt aan de fijnafstemming van hun luidsprekers om unieke helderheid en strakke bastonen te produceren.
 • Duurzaamheid – Sonos luidsprekers zijn gebouwd om lang mee te gaan. Om dat te staven heeft elke luidspreker een garantie van zes jaar.

Deze factoren, samen met vroege toepassing en marketing in de zin dat ze er als eersten bij waren, hebben het merk Sonos tamelijk ver gekatapulteerd. Maar het systeem is niet zonder kritiek.

Laten we ze eens bekijken en zien waarom je misschien geen Sonos luidsprekersysteem wilt.

Nadelen van een Sonos luidsprekersysteem

Er is veel goeds te zeggen over de Sonos. Maar, zoals bij elk product, zijn er ook enkele schaduwzijden die klanten van de Sonos naar andere merken wegtrekken. Sonos maakt weliswaar een geweldig product, maar ze verdelen het verschil tussen een echt hifisysteem en Bluetooth luidsprekers van lagere kwaliteit.

De geluidskwaliteit is duidelijk, maar vaak krijgt Sonos kritiek omdat ze niet echt het soort kwaliteit produceren dat je met bekabelde concurrenten kunt krijgen.

De Denon D-M41, bijvoorbeeld, is een verbazingwekkend instap hifisysteem dat volgens sommigen de superieure geluidskwaliteit heeft van de Sonos. Voor ongeveer dezelfde prijs als een Sonos Systeem voor twee kamers zouden mensen met een veeleisend oor en een krappe portemonnee voor de Denon kiezen. Dit brengt ons bij het volgende punt van kritiek op Sonos: de prijs.

Als het om de prijs gaat, betaal je voor meer dan alleen hardware. Net als bij andere luxe tech merken, komt er meer bij kijken dan het product zelf. Achter de luidspreker zit de geweldige ondersteuning van de Sonos app, de minimalistische vormgeving, en natuurlijk de Sonos branding.

Voor iemand die op waarde let, kan een Sonos overprijsd lijken. Omgekeerd kan iemand die op zoek is naar kwaliteit vinden dat de prijs niet helemaal de prestaties weerspiegelt. Het zijn prima luidsprekers, maar ze zouden beter kunnen zijn gezien de premium prijs.

Gelukkig is de Sonos niet langer de enige optie. Laten we een duik nemen in andere geweldige alternatieven en het juiste multi-room draadloze luidsprekersysteem voor je vinden!

Beste Sonos Alternatieven en hoe ze zich met elkaar vergelijken

Sonos biedt luisteraars veel als het op voordelen aankomt. Maar hun product heeft een hele nieuwe generatie luidsprekers voortgebracht die vergelijkbare ervaringen bieden. Om je te helpen het meeste uit je boodschappen te halen, hebben we enkele van de beste Sonos alternatieven gevonden. We hebben deze lijst ontwikkeld met een paar overwegingen. Dat zijn:

 • Ecosysteem – Wat voor ondersteuning heeft het systeem? Hoe bruikbaar is de software, en wat voor producten zijn er beschikbaar.
 • Multi-room – Ondersteunt het luidsprekersysteem multi-room functionaliteit zoals de Sonos? Kun je draadloos audio voor de hele kamer krijgen?
 • Luidsprekeropties – Zijn er soundbars, subwoofers, en meerkanaals opties?
 • Geluidskwaliteit – De Sonos is een nekkendraaier met zijn geluidskwaliteit. Kunnen deze alternatieven zich op het gebied van geluidskwaliteit meten?

Wat de prijs betreft, valt de Sonos zeker buiten het budget van veel mensen. Zelfs als je het geld hebt, ben je misschien benieuwd of je je geld beter in een ander systeem kunt steken. Hoewel de kwaliteit van de Sonos niet te ontkennen valt, kun je voor een goedkopere prijs een tamelijk robuust en bruikbaar systeem krijgen.

Bose multiroom systeem

Bose Home Speaker 300

Het Bose multiroom systeem beschikt net als het Sonos systeem over verschillende maten speakers. De speakers zijn afhankelijk van elkaar te gebruiken of als multiroom systeem. Ook Bose heeft een uitbreiding met een subwoofer en een soundbar als optie. Let wel op dat niet alle Bose speakers te koppelen zijn. Bose beschikt naast wifi ook over de optie om via Bluetooth muziek te streamen vanaf je smartphone of tablet.

De Sonos One heeft zijn plaats als een van de beste slimme luidsprekers op de markt geclaimd. De combinatie van gestroomlijnde functionaliteit, gebruiksgemak, bijna eindeloze streamingmogelijkheden en sonisch vermogen maken het een no-brainer.

De Bose Home Speaker 300 heeft een even indrukwekkend pakket aan functies, de Bose app is weliswaar intuïtief, maar mist functionaliteit. Voeg daar de weinig overtuigende geluidskwaliteit aan toe en er is geen reden om deze luidspreker te verkiezen boven de Sonos.

Yamaha Musiccast

Yamaha Musiccast 50

Yamaha is al bijna even lang op dezelfde markt als Sonos – Sonos lanceerde in 2002, en MusicCast kwam uit in 2003, maar heeft jarenlang een inhaalslag moeten maken. Maar met het uitbrengen van de nieuwste lichting producten, en met het aan boord halen van meer streaming partners, is de kloof goed en wel gedicht.

Sonos heeft het voordeel van de netwerkarchitectuur, de voortreffelijke app, en de vernuftige kameregalisatie. De vraag is in hoeverre het speciale netwerk nodig is als het thuisnetwerk in de eerste plaats goed ontworpen is; de Yamaha app is nog steeds heel erg goed.

Als je eenmaal rekening houdt met Yamaha’s oorsprong op het gebied van muziek en hifi, de integratie met de AV en Stereo ontvangers, en de mogelijkheid om high-res muziek, bluetooth, en Airplay te ondersteunen, zou ik zeggen dat Yamaha een streepje voor heeft in de race. Zeker aangezien al deze functionaliteit voor minder geld verkrijgbaar is.

Beste budget multi-room systeem: Denon Home systeem

Denon Home Systeem 150 250 350 550

Het beste alternatieve budget systeem zou het Denon luidsprekersysteem zijn met de Denon Home 150, Home 250 of Home 350. Voor iets minder dan de prijs van de Sonos krijg je veel meer geluidskwaliteit. Als je hi-fi zoekt, is dit zeker een betere optie. Denon heeft het nodige meegemaakt en weet hoe je een top luidspreker uitbrengt.

Een andere mooie optie zou de Echo Studio zijn. Hoewel hij ongeveer even duur is als een enkel Sonos toestel, heeft hij veel meer functies en mogelijkheden. Het is misschien niet dezelfde soort meerkamer-ervaring als de Sonos, maar met het intelligente driver-ontwerp kan de Studio een kamer met geluid vullen.

Beste alternatief voor geluidskwaliteit: BlueSound

Bluesound Node

Als je een audiofiel bent, dan schiet de Sonos misschien tekort als het op geluid aankomt. De luidsprekers in het Sonos systeem bieden inderdaad helder en duidelijk geluid. Ze hi-fi noemen is een beetje een misnomer. Als geluidskwaliteit een drijvende factor is voor je aankoop, dan is het BlueSound systeem de juiste keuze.

Niet alleen biedt BlueSound vergelijkbare functies en voordelen als de Sonos, maar ze zitten ook vol met high-tech drivers. Combineer dat met de gevarieerde luidsprekerkeuze, waaronder de subwoofer, en je hebt zo dicht mogelijk een bedraad hifisysteem als je draadloos kunt.

Conlusie

Sonos maakt een geweldig multiroom luidsprekersysteem. Met de geweldige ondersteuning van hun app en de uitstekende bouwkwaliteit van hun luidsprekers waren er een tijd lang geen vergelijkbare alternatieven, al is daar nu verandering in gekomen. Het lijkt erop dat bijna elke fabrikant van luidsprekers of audio-apparatuur met hun versie op de proppen is gekomen.

Hoewel sommige geweldig zijn, kunnen ze niet helemaal tippen aan de prestaties van de Sonos en al zijn verschillende modellen en producten. Andere kunnen even goed zijn, zo niet beter. Hopelijk heb je nu een idee welk luidsprekersysteem voor jou geschikt is.

Plaats een reactie