Bose Soundbar 700 vs Sonos Playbar, welke is beter?

Zowel Bose als Sonos zijn wereldberoemde merken. Omdat ze hun reputatie hebben opgebouwd op het maken van kwaliteitsproducten met moderne technologieën in strakke designs. Is het geen wonder dat deze merken enkele van de beste soundbars op de markt van vandaag maken. Als je probeert te beslissen van welk merk je een soundbar wilt kopen, kunnen eenvoudige spec reviews doen vermoeden dat ze onderling verwisselbaar zijn, maar dit is niet helemaal waar.

Wat zijn dan de belangrijkste verschillen tussen de Bose Soundbar 700 en de Sonos Playbar? (hint: het is niet het aantal kanalen, een onderwerp waar we al eerder in gedoken zijn) De Bose Soundbar 700 levert cinematisch surround geluid en bevat Amazon Alexa, Google Assistant, en Bluetooth technologieën.

De Sonos Playbar, daarentegen, biedt “Speech Enhancement” functionaliteit die niet in de Bose Soundbar 700 zit en heeft een goed uitgebalanceerd geluidsprofiel.

Beide soundbars hebben de consument veel te bieden; elk presteert beter dan de verwachtingen. Maar welke is echt de koning als het om high-end soundbars gaat? Lees verder om meer te weten te komen (meer over soundbar configuraties in onze gids).

Specificatievergelijking

Bose Soundbar 700Sonos Playbar
Ingebouwd Audio Kanalen3.03.0
Speaker Drivers4 Midrange Cones en 1 Tweeter6 Midrange Drivers en 3 Tweeters
Losse SubwooferOptioneel – Draadloze Bose Bass Module 700Optioneel – Draadloze Sonos Sub
Audio InputsHDMI (ARC) en Digital Optical (TOSLINK)Digital Optical (TOSLINK)
Apparaat ConnectiviteitWi-Fi en BluetoothWi-Fi
SpraakbesturingAlexa en Google Assistant ingebouwdAlexa en Google Assistant optioneel
Surround Sound Decoding5.1 Kanalen5.1 Kanalen
Surround Sound SpeakersOptioneel – Draadloze Bose Surround SpeakersOptioneel – Draadloze Sonos One
Soundbar Dimensies97,79 cm x 5,71 cm x 10,79 cm90,17 cm x 14,22 cm x 8,63 cm
Soundbar Gewicht4,76 kg5,39 kg

Bose Soundbar 700 voor- en nadelen

De Bose Soundbar 700 is een hele investering. Maar op het eerste gezicht weegt de lijst met voordelen ruimschoots op tegen de eventuele nadelen die afbreuk kunnen doen aan de waarde van deze soundbar. 

Voordelen:

  • Functies zijn onder andere Wi-Fi en Bluetooth connectiviteit.
  • De Bose Music app geeft gebruikers volledige controle.
  • Ingebouwde Google Assistant en Amazon Alexa geven nog meer controle en omvatten het volledige spectrum van diensten die door beide worden aangeboden. 
  • Goed gebouwd en ontworpen om lang mee te gaan.
  • QuietPort en PhaseGuide technologieën zorgen ervoor dat vervorming tot een minimum beperkt blijft en het geluid natuurgetrouw klinkt. 
  • Ondersteunt een breed scala aan geluidstechnologieën, waaronder Dolby en DTS.
  • Gemakkelijk op te waarderen van een 2.0 kanaals soundbar tot een 5.1 kanaals surround sound systeem.

Nadelen:

  • Grote geluidsstage kan het geluid in sommige situaties diffuus maken.
  • Wordt niet geleverd met een subwoofer en mist een sub-bass functie.
  • Geeft geen volwaardige HDMI ingangspoorten.
  • Muurbevestiging moet apart worden aangeschaft.

Sonos Playbar voor- en nadelen

Sonos playbar verkleind

De Sonos Playbar is niet minder een investering. Toch blijft hij een van de industriestandaarden als het om soundbar technologie gaat. De voor- en nadelen hiervan helpen in één oogopslag verklaren waarom. 

Voordelen:

  • Geweldig ontwerp om een lange levensduur te garanderen.
  • Geluidsprofiel is goed uitgebalanceerd.
  • Sonos App geeft gebruikers veel controle.
  • Dialoog is nauwkeurig dankzij de uitzonderlijke prestaties van de middenluidspreker.
  • Automatische afstemming en “Speech Enhancement” zorgen ervoor dat het geluid kristalhelder blijft, ongeacht de grootte van de kamer of de actie die op de achtergrond plaatsvindt. 
  • Gemakkelijk op te waarderen van een 2.0 kanaals soundbar tot een 5.1 kanaals surround sound systeem.

Nadelen:

  • Geen subwoofer bij de aankoop inbegrepen en mist een sub-bass functie.
  • Geen volledige HDMI ingangspoorten, DTS ondersteuning, of Bluetooth mogelijkheden. 
  • Muurbevestiging moet apart worden aangeschaft.
  • Sommigen kunnen deze technologie als verouderd beschouwen met beperkte ingangs-/uitgangspoorten. 

Kenmerken: Wat valt op?

Maar welke kenmerken onderscheiden elk van deze soundbars nu echt? Gepatenteerde technologieën, moderne ontwerpen, en een goed begrip van filmische audio van elk van deze gerenommeerde merken kunnen het antwoord zijn. 

Bose Soundbar 700 kenmerken:

Bose verwerkte hun gepatenteerde “PhaseGuide Technologie” in de ontwikkeling van de Soundbar 700. Door dit te combineren met hun QuietPort ontwerp wordt vervorming sterk verminderd. Het verbreedt ook het geluidsveld, waardoor dialoog op het scherm kristalhelder wordt.

Weliswaar is de Bose Soundbar 700 non-surround sound, maar het publiek zal het verschil niet merken. Dankzij de ingebouwde technologieën lijken de geluiden overal vandaan te komen, zodat je een filmisch geluid krijgt waar je trots op kunt zijn.

Houd er rekening mee dat je surround sound luidsprekers en een subwoofer aan deze soundbar kunt toevoegen om er een compleet 5.1 surround systeem van te maken.

Sonos Playbar kenmerken:

De Sonos Playbar is een klassieker. Het is al jaren een beproefd model. Met een ingetogen esthetiek levert de Sonos Playbar kwaliteitsgeluid zonder het publiek visueel af te leiden.

Distortion wordt tot een minimum beperkt, zodat het publiek de geluiden hoort zoals het hoort. Met de “Speech Enhancement” functie is de dialoog goed te horen, ongeacht wat er op de achtergrond gebeurt.

Je kunt ook een draadloze subwoofer en surround luidsprekers aan deze soundbar toevoegen om er een 5.1 surround geluidssysteem van te maken.

Ontwerp

Uiteindelijk worden Bose en Sonos beide beschouwd als fabrikanten van enkele van de beste audio-apparatuur die vandaag verkrijgbaar is. De ontwerpen die elk bedrijf gebruikt geven hun producten echter unieke eigenschappen die de consument op prijs stelt. Laten we eens kijken hoe elk van deze merken de vormgeving van hun unieke maar vergelijkende soundbars aanpakt.

Bose Soundbar 700 Ontwerp:

De Bose ontwierp de 700 om een van ‘s werelds beste soundbars te zijn. De bar zelf bevat 4 drivers voor het middenbereik en 1 driver voor het middenkanaal. De eigen drivers zijn speciaal ontworpen, onder meer met low-profile transducers, om een uitstekende helderheid te bieden en toch een slank profiel mogelijk te maken.

Ingebouwde poorten, die Bose “QuietPort Technologie” noemt, verminderen vervorming sterk. PhaseGuide Technologie richt het geluid in meerdere richtingen, waardoor het publiek het gevoel krijgt dat het geluid van plaatsen buiten de soundbar zelf komt.

Bluetooth en Wi-Fi connectiviteit maken het mogelijk inhoud te streamen en het toestel te bedienen zonder het gebruik van kabels. Zelfs als de muziek uit de speakers knalt, zorgt een ingebouwde 8-microfoon-reeks aan het uiteinde van de soundbar ervoor dat zelfs het zwakste spraakcommando wordt opgepikt.

Als je niet zeker weet of de Bose Soundbar 700 je kan horen, helpt een lichtbalk de status van Alexa of je Google Assistent aan te geven; lampjes geven aan of je soundbar luistert, denkt of spreekt.

Deze soundbar is ontworpen om met de meeste apparaten te werken. De in- en uitgangen omvatten HDMI-uitgang met Audio Return Channel (ARC), enhanced ARC (eARC), Consumer Electronics Control (CEC), optische TOSLink, stroomingang en USB-ingang.

Zoals in de lijst met nadelen opgemerkt, heeft de Bose Soundbar 700 geen HDMI ingangspoort. Dolby Digital en DTS worden beide door deze soundbar ondersteund. Ontworpen met ADAPTiQ audiokalibratie heeft de Bose Soundbar 700 een geoptimaliseerde akoestiek die bij je omgeving past en het best mogelijke geluid produceert.

De Bose Soundbar 700 is verkrijgbaar in wit en zwart en heeft een slanke, moderne vormgeving die in elk interieur past. Met afmetingen van 5,71 cm hoog, 97,79 cm breed en 10,79 cm diep weegt de Bose Soundbar 700 slechts 4,76 kilogram en kan hij onder een televisie worden gemonteerd of boven op je entertainment center worden gezet. 

De Bose Soundbar 700 is een 3.0 kanaals bar. Bose ontwierp deze soundbar echter om geïntegreerd te worden met hun andere luidsprekers van de 700-serie, zodat gebruikers hun systeem desgewenst kunnen uitbreiden tot een 5.1 kanaals opstelling.

Sonos Playbar Ontwerp: 

De Sonos Playbar is een oudere soundbar. Toch wordt hij ook vandaag nog gebruikt als een van de beste soundbars die op de markt verkrijgbaar zijn.

Met negen klasse D versterkers zorgen de bijpassende speciale luidsprekerdrivers ervoor dat het geluid overal in de ruimte goed doorklinkt. Met 6 van die drivers gericht op middentonen en de overige 3 tweeters stemt de gefaseerde luidsprekerreeks het geluid af op de beelden.

Weliswaar bevat de Sonos Playbar geen Bluetooth technologie, maar hij maakt wel verbinding met je Wi-Fi-netwerk om streaming diensten mogelijk te maken. Met behulp van de Sonos App kunnen gebruikers “Speech Enhancement” inschakelen, dat helpt bij het verduidelijken van dialogen, ongeacht of personages fluisteren of dat actie het geluid verwatert.

Knoppen op het zijpaneel geven je controle over volume en afspeelmogelijkheden, zelfs zonder je telefoon of afstandsbediening. LED-lampjes geven de status van Sonos onderdelen aan en geven aan of de soundbar gedempt is. 

Zoals de Bose Soundbar 700 heeft ook de Sonos Playbar geen HDMI ingangspoort. Hij bevat echter wel twee Ethernet poorten, die op sommige plaatsen betrouwbaarder kunnen zijn dan draadloze verbindingen. Een optische audio in poort is ook inbegrepen. Dolby Digital wordt met de Sonos Playbar ondersteund; DTS, dat niet zo gebruikelijk is maar vaak op Blu-rays staat, wordt niet ondersteund. 

De Sonos Playbar kan aan de muur bevestigd worden of op een entertainment center geplaatst worden, zoals een van de de top 7 in onze gids. Hoe je hem ook plaatst, de Sonos Playbar stemt zichzelf automatisch af, zodat het geluid in elke omgeving optimaal is.

De bar is 8,63 cm hoog, 90,17 cm breed en 14,22 cm diep als hij op een entertainment center staat, maar kan plat gedraaid worden als hij gemonteerd is, zodat hij een slank projectieprofiel heeft van slechts 8,63 cm. Iets zwaarder dan de Bose Soundbar 700 weegt de Sonos Playbar slechts 5,39 kilogram. 

De Sonos Playbar is weer een 3.0 kanaals soundbar. Net als de Bose Soundbar 700 ontwierp Sonos hun Playbar zo dat hij gemakkelijk tot een 5.1 kanaals systeem kan worden opgewaardeerd als hij met andere Sonos producten wordt gekoppeld. Ook een subwoofer is bij deze aankoop niet inbegrepen.

Instellen

Zowel Bose als Sonos begrijpen dat consumenten producten willen die gemakkelijk in te stellen zijn. In feite bieden Bose en Sonos beide apps waarmee gebruikers hun soundbars volledig kunnen bedienen en die het instellen ongelooflijk eenvoudig maken. 

Bose Soundbar 700 instellen:

Het instellen van je Bose Soundbar 700 is eenvoudig. 

  1. Bose raadt je aan de soundbar op de gewenste plaats te zetten, op minstens 1 tot 3 meter afstand van andere draadloze apparatuur. De soundbar kan direct op je entertainment center gezet worden. (Er kan ook een wandbevestigingsset gekocht worden als je het toestel liever ophangt.)
  2. Eenmaal geplaatst waar je wilt, sluit je je televisie aan op de Soundbar 700.
  3. Sluit de soundbar aan op een stroombron, want, zoals we eerder aanstipten, de TV kan de soundbar niet van stroom voorzien. De lichtbalk geeft een amberkleurige gloed zodra de stroom met succes geleverd is. 
  4. Eenmaal aangesloten download je de Bose Music app uit de Google Play of de Apple Store op je telefoon of tablet. De app bevat instructies die je door de laatste instellingsprocessen leiden. De gebruiksvriendelijke instructies zijn duidelijk en zorgen ervoor dat je in luttele minuten bent ingesteld. 

Sonos Playbar instellen:

Sonos ontwierp de Playbar als een plug-and-play apparaat. Net als bij de Bose Soundbar 700 is de installatie uiterst eenvoudig.

  1. Plaats je Sonos Playbar waar gewenst. Als je hem op het entertainment center plaatst, plaats hem dan op minstens 2 centimeter afstand van de televisie. Een muurbevestiging zal via Sonos gekocht moeten worden als dat de gewenste plaatsing is. 
  2. Koppel eventuele bestaande home theater of surround sound componenten los van je televisie. Sluit eventuele externe apparaten, zoals een Blu-ray speler of spelconsole, rechtstreeks op je televisie aan. 
  3. Sluit de optische audiokabel van de digitale audio-uitgang van je televisie aan op de digitale audio-ingang van de Sonos Playbar. 
  4. Sluit het netsnoer op de Playbar aan en steek de stekker in het stopcontact.
  5. Download de Sonos App uit de Google Play of Apple App Store op je telefoon. Net als bij de Bose Soundbar 700 leidt de app je door de rest van het installatieproces, zodat je snel aan de slag kunt. 

Audio kwaliteit: Welke is superieur?

Uiteindelijk, na alle inbreng, spec reviews, en persoonlijke luistersessies – is de winnaar de Bose Soundbar 700. Met een iets nauwkeuriger respons en minder compressie bij maximaal volume heeft de Bose Soundbar 700 een superieure geluidskwaliteit met de mogelijkheid om ook te audio-synchroniseren – een concept dat we al eerder hebben uitgelegd voor het geval je er niet vertrouwd mee bent.

Conclusie

Beiden de Bose Soundbar 700 en de Sonos Playbar zijn kwaliteitsproducten. Geen van beide zal je teleurgesteld achterlaten. Bose heeft echter een streepje voor op de Playbar omdat hij nieuwere technologie heeft en een bredere integratie van functies.

Dat gezegd hebbende, biedt Sonos nieuwe modellen aan die wellicht beter passen, waaronder de Beam, die voorzien is van Amazon Alexa en enkele smart-home functies.

Plaats een reactie