Hoe kun je een Amazon Fire TV Stick gebruiken op een Non-Smart TV?

Het aansluiten van moderne apparaten op oudere producten kan vaak een hoofdbreker zijn door een gebrek aan technologische compatibiliteit. Als je thuis een standaard TV hebt, kun je met een Amazon Fire TV stick naar lokale, kabelkanalen kijken en inhoud streamen, in feite kun je zelfs een 4k stick op een niet-4K TV aansluiten (onze gids). Bovendien heb je toegang tot alle Amazon Prime inhoud op je non-smart TV, maar je vraagt je misschien af hoe je dat instelt?

Een Amazon Fire TV stick op een niet-slimme TV aansluiten is eenvoudig, je hoeft alleen maar te zorgen dat je TV een HDMI poort heeft en 10 jaar of jonger is. Steek dan de Amazon Fire TV stick adapter in een stopcontact. Heeft je TV geen HDMI poort, dan is er iets wat je kunt doen.

Simpel gezegd: ook als je een niet-slimme TV hebt, kun je je Amazon Fire TV Stick gebruiken. Je kunt echter tegen wat problemen aanlopen als je TV geen HDMI poort heeft of een open poort. Met dat in gedachten zijn er een aantal dingen die je kunt doen als je in deze situatie terecht bent gekomen, waaronder het kopen van de juiste soort conversie-adapter, en het lezen van onze andere gidsen over Fire TV sticks voor meer informatie.

Hoe sluit je een Fire TV Stick aan op een Non-Smart TV met HDMI

Er zijn een paar stappen die je moet volgen als je een standaard TV hebt en een Amazon Fire TV Stick wilt aansluiten. Het is niet moeilijk om in te stellen, maar er zijn een paar dingen die je nodig hebt, waaronder je Amazon Prime account gegevens.

1. Steek de Fire TV Stick in een stopcontact met de USB adapter

Je Fire Stick zou aangekomen moeten zijn met een kleine USB adapter. Steek hem in een stopcontact binnen bereik van de TV. Je kunt de adapter ook in een stekkerdoos steken, zolang die maar altijd aan staat. De Fire Stick werkt niet zonder stroom.

2. Sluit de Fire TV Stick aan op een beschikbare HDMI ingang op de TV.

Op je TV vind je, meestal aan de zijkant of achterkant, de HDMI ingang. Sluit de Fire Stick aan en onthoud in welke ingang de stick zit.

3. Kies op de TV de HDMI ingang waarmee de Fire Stick verbonden is.

In de HDMI ingangsinstellingen van je televisie kies je de ingang waar de Fire Stick op aangesloten is. Als je het niet meer weet, controleer dan je tv. Het is niet ongewoon dat TV’s meer dan één HDMI ingang hebben, zelfs oudere modellen. Als de TV niet op de juiste is ingesteld, kun je de Amazon stick niet gebruiken.

4. Plaats de 2 AAA batterijen in de afstandsbediening.

Je moet zelf voor de AAA batterijen zorgen, maar ze zijn goedkoop en gemakkelijk te vinden. De afstandsbediening is al gekoppeld met de Fire TV Stick, dus er zijn geen opstapstappen.

5. Volg de instructies om de Fire Stick met het Wi-Fi-netwerk te verbinden.

Als je op de “On” knop van de afstandsbediening drukt moet het Amazon Fire TV setup scherm verschijnen. Er volgen een paar stappen om de Fire Stick met het Wi-Fi-signaal te verbinden.

6. Meld je aan bij je Amazon Account.

Je hebt je gebruikersnaam en wachtwoord van je Amazon account nodig om het synchroniseren van de Fire TV Stick te voltooien. Als je geverifieerd bent, druk je op het “home” icoon op de afstandsbediening en begin je door de apps, films en shows te bladeren.

Hoe sluit je een Fire TV Stick aan op een TV zonder HDMI ingangen?

Als je TV ouder is dan tien jaar, is de kans groot dat hij geen HDMI poort heeft, maar je kunt je Fire TV Stick toch gebruiken. Je hebt of een HDMI naar component omvormer of een HDMI naar composiet omvormer nodig.

1. Koop een HDMI naar Component of Composiet omvormer.

Een composiet/component omvormer is een klein doosje dat HDMI omzet in component (rood, blauw, groen, rood en wit) of in composiet (geel, rood, en wit). Hiermee kun je een analoge TV gebruiken met apparaten die alleen via een HDMI poort verbinden. Hieronder staan links naar elk type convertor:

HDMI naar Component omvormer (op Amazon)

HDMI naar Composiet omvormer (op Amazon)

2. Steek de Fire TV Stick in een stopcontact met de USB omvormer.

Hoe oud je televisie ook is, de Fire Stick heeft altijd een stroombron nodig om aan te gaan.

3. Sluit de Fire TV Stick aan op de HDMI ingang van de Converter.

De converter is een klein doosvormig apparaat met een ingebouwde HDMI ingang. Verbind de Fire Stick met de ingang. Het is hetzelfde als wanneer je hem op de HDMI ingang van je TV zou aansluiten als je televisie er een had.

4. Verbind de Component of Composiet van de converter met de TV.

De converter wordt geleverd met composiet of AV kabels. Sluit de kabel aan op de video ingang van de TV. Nu is de TV gesynchroniseerd met de Fire Stick.

5. Kies op de TV de ingang waarmee de Converter verbonden is.

Zet de TV aan, en ga naar het ingangs instellingenmenu. Kies de ingang waarmee je de converter hebt verbonden.

6. Doe de 2 AAA Batterijen in de afstandsbediening.

Als je geen paar AAA batterijen hebt liggen, kun je ze in de meeste winkels vinden. Maak je geen zorgen over het instellen van de afstandsbediening, die is al gekoppeld met de aangesloten Fire TV Stick.

7. Volg de instructies om de Fire Stick met de wifi te verbinden.

Je ziet instructies op het scherm die je door de eenvoudige instellingsstappen leiden. Als je klaar bent, is de Fire Stick verbonden met je Wi-Fi-netwerk.

8. Meld je aan bij je Amazon account.

Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in de daarvoor bestemde velden in en druk op “enter”. De Amazon Prime startpagina zou moeten verschijnen. Van hieruit kun je beginnen met de Amazon Fire Stick inhoud te bekijken en apps te downloaden. Je kunt ook een converter gebruiken als je geen HDMI ingangen meer hebt op je TV.

Conclusie

Je hoeft niet veel geld uit te geven aan een Smart TV alleen om een Amazon Fire Stick te kunnen gebruiken. Er zijn andere, meer betaalbare opties. Als er een HDMI poort op de TV zit, kun je de Fire Stick nog steeds aansluiten en gebruiken. Als je TV geen HDMI poorten heeft of ze worden allemaal door andere apparaten gebruikt, kun je een component of composiet omvormer kopen en die gebruiken om de Fire TV Stick aan te sluiten. Het is eenvoudig te installeren en minder duur dan een smart TV kopen.

Plaats een reactie