Kun je meerdere Bluetooth speakers aansluiten op een iPhone?

Hoewel je nooit een surround sound ervaring zult krijgen van een op je iPhone aangesloten Bluetooth speaker, zijn er toch manieren om het systeem te verbeteren. Eén zo’n manier is om te proberen meer dan één Bluetooth speaker op één iPhone aan te sluiten, wat de vraag oproept of dit wel mogelijk is of niet. Dus, is het wel mogelijk?

Je kunt twee Bluetooth luidsprekers op latere modellen iPhones aansluiten of een app gebruiken waarmee de luidsprekers op elkaar kunnen piggybacken. Met dat gezegd, zal het je niet lukken als je een veel ouder model hebt.

Eenvoudig gezegd kun je op sommige iPhone modellen meerdere Bluetooth luidsprekers aansluiten, vooral op de nieuwere zoals de iPhone Pro Max 12. Bovendien heb je de mogelijkheid om een verbindingsfunctie te gebruiken, hoewel die niet compatibel zal zijn met alle mobiele toestellen. Dit is wat je moet weten over het verbinden van meer dan één Bluetooth luidspreker met je iPhone, maar als dat nog niet genoeg is, hebben we nog een artikel over dit onderwerp.

Wanneer kun je meerdere Bluetooth speakers op een iPhone aansluiten?

Als je een van de nieuwste iPhone modellen hebt, is hij waarschijnlijk voorzien van Bluetooth 5, waarmee je gemakkelijk 2 speakers kunt aansluiten.

Dit geldt ook voor S8 modellen en later (zoals de Samsung Galaxy S21) en iPhones die iOS 11.4 en latere versies van het besturingssysteem draaien. Als je mobiele toestel echter alleen Bluetooth 4.2 ondersteunt, heb je een beperkt audio bereik van 10 tot 30 meter.

Je kunt ook maar één speaker met je mobiele telefoon synchroniseren. Gelukkig zijn er andere mogelijkheden als je niet het type mobiele telefoon of Bluetooth luidspreker hebt dat je nodig hebt om dit goed voor elkaar te krijgen.

Het is bijvoorbeeld heel goed mogelijk om een extra luidspreker aan te sluiten met een toepassing als Bose Connect, AmpMe, of Ultimate Ears.

Hoe kun je meerdere Bluetooth koptelefoons op een iPhone aansluiten?

Zoals ik al zei, als je mobiele telefoon niet beschikt over de gemakkelijke verbindingsmogelijkheden van Bluetooth 5, zijn er toch manieren waarop je nog een luidspreker kunt toevoegen.

Je moet dan een app downloaden en een paar instellingsstappen volgen. Bedenk echter dat ze niet allemaal gelijk gemaakt zijn, dus de beste optie voor jou hangt vaak af van het type iPhone dat je gebruikt.

AmpMe App

Omdat de AmpMe app niet exclusief is voor één luidspreker of telefoonmerk, is hij het meest veelzijdig in het gebruik. Hoe het werkt is een beetje anders dan bij andere verbindingsapps en je hebt vrienden en familie nodig om samen met jou aan de installatie deel te nemen. Zelfs onbekenden kunnen aan het feest meedoen als ze de app al gedownload hebben.

Hoe AmpMe werkt is eenvoudig. Als je de app gedownload hebt, is de volgende stap om hem aan je Google of Facebook account te koppelen. Als een van je contacten op AmpMe staat, kunnen ze verzoeken sturen om zich bij je feestje aan te sluiten.

Dat geldt ook voor onbekenden die de locatiediensten van de app geactiveerd hebben. Je kunt de dienst ook gebruiken om je bij iemand anders online muziekfeestje aan te sluiten door een uitnodigingsverzoek te sturen.

Hoewel de app je niet in staat stelt een andere Bluetooth luidspreker met je iPhone te verbinden, kun je wel meerdere apparaten aan elkaar koppelen. In principe met alle apparaten die op de app staan.

Je kunt afspeellijsten maken en de gast-dj worden waar anderen liedjes aanvragen en je toegang geven tot die van hen. Iedereen kan vanaf zijn persoonlijke toestel naar dezelfde muziek luisteren.

Hoe stel je AmpMe in?

Er zijn maar 4 eenvoudige stappen nodig om een feestje te beginnen als je de app geïnstalleerd hebt.

 1. Tik op het Plus (+) teken.
 2. Kies de muziekdienst die je wilt gebruiken, YouTube, Spotify, enz. en kies de verbind optie.
 3. Ga naar je muziekaccount.
 4. Maak een afspeellijst of kies een eerder opgestelde.

Bose Connect en Ultimate Ears

Er zijn beperkingen met beide apps, maar je kunt twee luidsprekers aan je iPhone koppelen als het de juiste fabrikant en het juiste model is.

Bose connect is alleen compatibel met de luidsprekers en koptelefoons van de firma, maar je kunt er wel twee tegelijk verbinden. De Party Mode functie van de app streamt audio naar de twee gesynchroniseerde luidsprekers.

Ultimate Ears komt met twee apps om uit te kiezen, Boom en MegaBoom. Met elk van beide kun je audio naar twee luidsprekers streamen.

Niet alle luidsprekers of smartphones zijn echter compatibel met de app. In de Google Play en App Store staan de compatibele toestellen vermeld. Misschien wil je nog eens dubbelchecken voor je de Ultimate Ears app installeert.

Samsung Dual Audio Feature

Je hebt geen Bluetooth 5 nodig om twee luidsprekers op je smartphone aan te sluiten als het een Galaxy S8, S+, of een nieuwer model is. De telefoons worden geleverd met Bluetooth Dual Audio dat een fluitje van een cent is om in te stellen.

Het is ook compatibel met de meeste Bluetooth koptelefoons en luidsprekers.

Als je niet weet hoe je het moet instellen, volg dan de hieronder getoonde stappen:

 1. Ga naar instellingen, kies verbindingen, en dan Bluetooth.
 2. Bij nieuwere modellen tik je op de geavanceerde tap. Bij eerdere telefoons moet je op de 3 verticale stippen rechtsboven in het scherm tikken.
 3. Klik op Dual Audio

Na het voltooien van deze stappen kun je nu twee koptelefoons, luidsprekers, of een van elk aan je telefoon koppelen en naar beide audio streamen.

Houd er rekening mee dat als je nog een luidspreker probeert toe te voegen, de eerste automatisch vervangen wordt. Een derde luidspreker toevoegen zal niet lukken omdat je maar twee luidsprekers tegelijk kunt aansluiten.

HomePod Stereo Pair

Om deze app te kunnen gebruiken moet je iPhone het besturingssysteem iOS 11.4 of hoger hebben. Je moet ook de HomePod luidsprekers kopen als je nog geen set hebt.

Om de luidsprekers met de mobiele telefoon te koppelen, moeten beide in dezelfde ruimte staan. Daarna kun je er een in een andere ruimte plaatsen en naar beide dezelfde muziek streamen.

 1. Druk in de app op het tabblad HomePod en ga dan naar instellingen.
 2. Kies om een stereopaar te maken en selecteer de tweede HomePod.
 3. Tik op de twee HomePod icoontjes om de linker en rechter luidsprekers bij elkaar te zetten.
 4. Selecteer Terug en dan Gereed.
 5. Je HomePod luidsprekers zijn nu gekoppeld en gesynchroniseerd met je iPhone.

Conclusie

Je kunt meerdere Bluetooth luidsprekers op je iPhone aansluiten, maar er zijn beperkingen en restricties. De apparaten en onderdelen moeten compatibel zijn met elkaar en met de app, tenzij je AmpMe gebruikt.

Voor je een app downloadt of naar buiten rent om extra luidsprekers te kopen, controleer je eerst het model van je iPhone zodat je precies weet wat je mogelijkheden zijn.

Plaats een reactie