Kun je Netflix kijken op een beamer?

Je beamer produceert verbazingwekkende beelden op het scherm. Kleuren zijn levendig en details zijn helder en duidelijk. Hij heeft veel poorten zodat je gemakkelijk al je externe apparaten kunt aansluiten. Het beste van alles is dat de input lag van de beamer laag genoeg is voor je games. Maar hoe geweldig deze functies ook zijn, veel mensen vinden dat hij niet compleet is zonder Netflix te kunnen kijken, wat de vraag oproept: kun je Netflix kijken op een beamer?

Je kunt gemakkelijk Netflix kijken op een beamer. Sommige slimme beamers zullen een ingebouwde Netflix app hebben. De meeste beamers zullen een apart media-apparaat, zoals een Chromecast met TV, Fire TV, Apple TV, Roku, enz. met de beamer moeten verbinden om Netflix te kunnen kijken.

Zoals net al gezegd werd, kun je je favoriete Netflix shows naar je thuisbioscoopbeamer streamen en de inhoud op het “grote” scherm bekijken. Hoe dat werkt hangt echter af van de beamer en je entertainment opstelling.

De beste manieren om Netflix op je beamer te krijgen

Je hebt verschillende mogelijkheden als je Netflix op je beamer wilt krijgen, waaronder via een slimme beamer, via een streaming stick, draadloos HDMI, en via een paar andere apparaten. Ten minste een ervan werkt met je merk en model, dus lees verder om uit te zoeken welke voor jou het beste is.

De gemakkelijkste methode: Een slimme beamer

De gemakkelijkste manier om Netflix op je beamer te kijken is als je een slim model bezit. Een slimme beamer zoals de BenQ W2700i Home Theater Beamer (op Amazon) werkt ongeveer hetzelfde als een computer. Hij heeft een processor, opslagruimte, en Ram, samen met een iOS of Android besturingssysteem. Je kunt apps als Netflix en andere streaming diensten op de slimme beamer installeren.

Je hoeft geen apparaten aan te sluiten, maar kiest gewoon Netflix op het menuscherm van de beamer. Sommige slimme beamers komen ook voorgeladen met streaming apps zoals Netflix en HBO.

Zodra je op je account bent ingelogd, kun je op het “grote scherm” naar je favoriete streaming inhoud gaan kijken. Als je geen slimme beamer bezit kun je nog steeds Netflix krijgen met een van de volgende methoden.

Streaming apparaten gebruiken om Netflix op je beamer te krijgen

De meeste moderne beamers, van de laatste vijf jaar of zo, zijn uitgerust met Wi-Fi-compatibiliteit. Hoe de verschillende modellen verbinding maken met een Wi-Fi netwerk hangt af van hun ontwerp. Sommige beamers kunnen draadloos verbinding maken. Je volgt gewoon de eenvoudige installatiestappen om de beamer het Wi-Fi-signaal te laten herkennen.

Ook als de beamer met het WI-FI netwerk in huis verbonden is, heb je nog steeds een streaming stick nodig om Netflix op het scherm te krijgen. Roku en Amazon Fire TV Sticks, zijn twee mogelijkheden.

Beide apparaten zijn discreet en plug je eenvoudig in de USB poort van de beamer. Meestal zit die aan de achterkant of de zijkant. Ook moet de stekker in een externe voedingsbron gestoken worden. Volg van daaruit eenvoudig de aanwijzingen op het scherm om toegang te krijgen tot je streaming accounts.

Een Chromecast met TV apparaat is een andere optie als je geen kabels aan je entertainment opstelling wilt toevoegen. Je sluit het aan op de HDMI-poort van de beamer en het wordt bediend met de afstandsbediening. Je kunt ook je telefoon, laptop of PC met het Chromecast apparaat gebruiken.

Draadloze HDMI gebruiken om Netflix naar je beamer te streamen

Chromecast en andere streaming sticks zijn geweldig om Netflix naar je beamer te krijgen, maar er zijn beperkingen. Je zult nog steeds minstens één kabel moeten toevoegen als je een spelcomputer, kabeldoos, of dvd-speler wilt aansluiten. Er is echter een andere manier om je inhoud en Netflix te streamen zonder dat je meerdere kabels hoeft aan te sluiten.

Een HDMI extender kit beperkt het aantal kabels dat je nodig hebt om je externe apparaten draadloos aan te sluiten. Met de eenvoudige opstelling kun je spelletjes spelen, DVD’s en Blu-ray discs bekijken, samen met kabelzenders. De HDMI kit wordt geleverd met een kleine zender die in de HDMI poort van de inhoudsbron wordt gestoken.

Een spelconsole, kabeldoos, AV ontvanger, of zelfs je laptop werken bijvoorbeeld allemaal prima. Je moet de adapter ook in een stopcontact steken. Als je een streaming stick of Chromecast apparaat gebruikt, steekt hij in de USB-poort van de zender. De laatste stap is het volgen van de instructies op het scherm om de aangesloten componenten te synchroniseren met je beamer.

Extra manieren om Netflix op je beamer te krijgen

Als je geen streaming stick of HDMI kit wilt aansluiten, kun je nog steeds op een aantal manieren Netflix op je beamer krijgen, onder andere via je laptop, je Android toestel, en je Apple TV.

We laten je hieronder zien hoe je ze allemaal kunt gebruiken, en verkennen ook enkele van de meer voorkomende problemen wanneer je dit probeert in te stellen.

Gebruik je laptop

Je laptop gebruiken om Netflix naar de beamer uit te zenden is eenvoudig. Je hebt wel een USB of HDMI poort nodig om de twee apparaten te verbinden als de beamer geen draadloze verbinding heeft.

Je kunt de inhoud ook van je laptop naar de beamer streamen, (als die draadloos is), zolang beide apparaten maar met hetzelfde Wi-Fi-netwerk verbonden zijn.

Het ligt iets anders als je een macOS hebt. Om de inhoud van de macOS laptop naar je beamer te spiegelen, selecteer je Airplay op de statusbalk. Kies daarna een van de drie spiegelopties om Netflix naar de beamer te krijgen. Toegegeven, het is de moeite waard te vermelden dat het gebruik van Airplay een beetje vertraging tot gevolg kan hebben.

Verbinden via je Android toestel

Je hebt een Type-C USB kabel en Display Port functie nodig om Netflix van je mobiele Android toestel naar de beamer te streamen. Je ziet de benodigde functie nadat je de Netflix app op je mobiele toestel hebt gedownload.

Kies de juiste functie zodra de kabel met zowel de Android telefoon als de beamer verbonden is en nestel je achterover om naar je favoriete programma’s te kijken.

Gebruik je Apple TV

Je kunt veel doen met je Apple TV, waaronder Netflix streamen naar je aangesloten beamer. Hoe de beamer met je televisie verbonden is, hangt af van of hij bekabeld of draadloos is. Omdat de meeste beamers draadloos zijn, hoef je de beamer alleen maar te verbinden met het WI-FI netwerk dat de TV deelt.

Je krijgt toegang tot de Netflix app via het menuscherm van de Apple TV. Het kan zijn dat je je gebruikersnaam en wachtwoord moet invoeren voordat je de inhoud van de TV naar de beamer, en uiteindelijk het scherm, kunt uitzenden.

Veel voorkomende problemen om Netflix naar een beamer te krijgen

Hoewel alle hierboven genoemde opties om Netflix op je beamer te kijken vrij eenvoudig zijn, zijn er toch af en toe problemen die we hieronder onderzoeken, onder andere met iPhones en iPads, en Netflix die niet op de beamer speelt.

Problemen met het streamen van Netflix vanaf een iPhone of iPad

Als je problemen hebt met het streamen van Netflix van je iPhone naar de beamer, is de eerste stap om te controleren of je geen AirPlay gebruikt. Dat werkt niet met iPhones of iPads.

Het uitzetten ervan kan je probleem oplossen. Je wilt ook zeker weten dat de Netflix app open en aan staat terwijl je de beamer gebruikt. Als die niet op je telefoon speelt, komt de inhoud niet op de beamer terecht. Beide apparaten moeten aan staan.

Netflix speelt niet op de beamer

Er zijn een paar redenen waarom Netflix niet op je beamer speelt. Een veel voorkomende reden, is dat je geen slimme beamer hebt of een met Wi-Fi mogelijkheden.

Als je kabels of een HDMI kit gebruikt, controleer dan alle aangesloten kabels, om zeker te zijn dat je kit goed werkt. Eentje kan een knik hebben of gerafelde uiteinden waardoor het signaal een of beide apparaten niet bereikt.

Soms kunnen er problemen optreden als je inhoud spiegelt. Er zijn HDMI anti-piraterij wetten die deze signalen kunnen blokkeren. Een ander veel voorkomend probleem, en een dat gemakkelijk op te lossen is, is dat je Netflix app verouderd is. Updaten en soms opnieuw installeren van de app lost eventuele problemen op.

Conclusie

Als je een slimme beamer hebt, vooral eentje met Netflix voorgeïnstalleerd is het bekijken van je favoriete inhoud via de app een fluitje van een cent. Maar ook als je beamer niet met Wi-Fi geleverd is, zijn er nog steeds manieren waarop je Netflix naar de beamer kunt krijgen. Het mooiste is dat je voor sommige opties geen extra kabels hoeft te gebruiken.

Problemen kunnen zich nog steeds voordoen, maar de meeste zijn eenvoudig te verhelpen. Blijf altijd de app updates bijhouden. Een verouderde app zal op den duur problemen veroorzaken met de inhoud die naar de beamer komt.

Als je aansluitkabels hebt kijk dan of de uiteinden gerafeld zijn. Als de kabel vervangen is, kun je weer gaan genieten van je favoriete Netflix shows en films.

2 gedachten over “Kun je Netflix kijken op een beamer?”

Plaats een reactie