Moet je een Soundbar aan de muur bevestigen? Wat je moet weten!

De meeste bronnen over dit onderwerp zullen bevooroordeeld zijn in de richting van de stijl van een huis of huiskamer of van persoonlijke voorkeur. Hier is een direct antwoord op de vraag en zelfs wat voors-en tegens, en wat tips.

Je kunt een soundbar zonder problemen aan de muur bevestigen. Misschien wil je een soundbar aan de muur bevestigen om de ruimte een frisse moderne uitstraling te geven en om een strak entertainment center te hebben. Of je doet het misschien niet, afhankelijk van het risico op verlies van geluidskwaliteit.

Overweeg een paar belangrijke factoren voor je de overstap maakt van je TV standaard naar de muur. Enkele van die factoren zullen esthetiek, geluidskwaliteit, gemak en kosten zijn natuurlijk. Laten we beginnen met wat er nodig is om met succes een soundbar aan de muur te monteren.

Het is oké om een soundbar aan de muur te bevestigen

Het meest waarschijnlijke scenario waarin je dit zou willen doen, is wanneer de TV ook aan de muur bevestigd is.

Er zijn vele manieren waarop je dit kunt doen, en bijna eindeloze hoeveelheden producten om uit te kiezen ook. Weet alleen dat het eindresultaat er fantastisch uit kan zien en dat het misschien beter uitvalt dan je ooit dacht.

Nu je weet dat het kan, en dat het er fantastisch uit kan zien terwijl je het doet, wist je dat je door dit te doen ook je woonkamer boven het gemiddelde huishouden uit kunt laten steken. In feite, in hoeveel huizen ben je al geweest waar ze hun audio geüpgraded hebben en de soundbar gemonteerd hebben?

Op de zaken vooruit lopen en de trend zetten is niet zo’n slechte zaak, zeker niet als je je huis voortdurend openstelt voor een filmavond.

Voordelen en nadelen van een soundbar aan de wand monteren

Omdat we het hadden over enkele eenvoudige tips om de kwaliteit van je soundbar te verbeteren, behandelen we nu ook enkele voors-en tegens.

Het is allemaal leuk en aardig om de esthetiek van je woning te verbeteren, maar als het op de uiteindelijke beslissing aankomt, zijn hier enkele voors-en tegens die je beslissing hopelijk zullen staven.

Voordelen

 • Strakke uitstraling – Niet gemakkelijk kun je de strakke uitstraling van een goed gemonteerde geluidsbalk onder een TV overtreffen, als het goed gedaan is. Als je de kabels netjes wegwerkt, ziet het er onberispelijk uit.
 • Veiligheid – Hoe zou het voelen te weten dat niets kan omvallen en breken of zelfs op iemand kan vallen? Door je hele opstelling te monteren, zal niets worden omgestoten of op iemand vallen.
 • Minder slijtage – Niemand houdt van de krassen en vlekken die iedereen achterlaat door het verstellen van de TV en de soundbar op wat een mooi meubelstuk was. Door de soundbar te monteren, kun je er zeker van zijn dat ook niemand er zijn drankje op of in de buurt morst.

Nadelen

 • Luisterhoogte – Een van de problemen bij het monteren van de geluidsbalk kan de luisterhoogte zijn. Als je de soundbar te hoog plaatst, kan dat obstructie en slechte geluidskwaliteit veroorzaken.
 • Mogelijke trillingen – Als de geluidsbalk niet goed geïnstalleerd en gemonteerd is, kan dat nare trillingen veroorzaken en er zelfs toe leiden dat hij van de muur valt. Rechtstreeks in een gipsplaat monteren zal niet gunstig of veilig zijn.
 • Slechte kwaliteit – Als de soundbar te dicht bij de TV of zelfs iets achter de TV gemonteerd is, zal de naar boven gerichte luidspreker niet goed werken. Zoals bij de Samsung Q600A Dolby Atmos soundbar. De soundbar zal dan niet meer kunnen functioneren zoals hij ontworpen is.

Hoe een Soundbar aan de muur bevestigen

Als je deze taak wilt proberen aan te pakken, is het belangrijk dat je het op de juiste manier doet. Hoe dat eruit ziet is vrij eenvoudig:

 1. Het eerste wat je moet doen is beslissen waar je het apparaat wilt plaatsen. De plaats is belangrijk om te voorkomen dat je geluidskwaliteit verliest door hem achter de TV te verbergen of door de soundbar te belemmeren zijn taak uit te voeren. We raden aan hem onder de TV te monteren met voldoende ruimte voor bediening en toegang tot alle knoppen of functies die je nodig zult hebben.
 2. Zoek de juiste plek om te gaan boren. Het is heel belangrijk dat je hem op pluggen monteert om trillingen te verminderen en om er zeker van te zijn dat je hem veilig aan de muur hebt geplaatst zonder gevaar voor vallen. Als je TV al gemonteerd is, moet het vrij gemakkelijk zijn om een goede plek te vinden.
 3. Vervolgens moet je de gaten voorboren waar de montagebeugels aan zullen komen. (Zorg ervoor dat de soundbar die je wilt monteren ontworpen is voor montage. Sommige montagesets zullen gewichtsspecificaties hebben, dus ga ook na of de twee producten compatibel zijn.
 4. Als je tenslotte de soundbar bevestigt, zorg er dan voor dat er geen ruimte is voor trillingen. Een schuimrubberen pakking gebruiken tussen de bevestiging en de soundbar is een snelle en eenvoudige oplossing.
 5. Het volgen van deze paar tips garandeert betere geluidsprestaties, en vermindert het risico dat verbonden is aan het aan de wand monteren van een soundbar.

Je kunt een soundbar ook aan een TV bevestigen

Je zult misschien verbaasd zijn hoe gemakkelijk het is om een soundbar aan de TV in plaats van aan de muur te bevestigen. Het gaat heel gemakkelijk en je kunt de beugel in feite direct aan de TV of de bevestiging ervan bevestigen. Er is geen reden om gaten te boren, en een universele bevestigingsbeugel voor een soundbar is alles wat je nodig hebt.

Dit geeft je de vrijheid om je TV te verplaatsen zonder afbreuk te doen aan de geluidskwaliteit die je zou kunnen dempen door hem aan de muur te bevestigen.

Als je geïnteresseerd bent in het monteren van een soundbar op een TV, hebben we een volledige handleiding over hoe je dat doet.

Conclusie

Er zijn een paar voors-en tegens die je hopelijk helpen een beslissing te nemen over het al dan niet monteren van je soundbar. Weet alleen dat als je besluit deze stap te zetten, en het gebeurt correct, het resultaat prachtig kan zijn. Er zijn veel producten die het hele proces naadloos laten verlopen en ook betaalbaar zijn.

Voordelen zijn er over de hele linie bij dit onderwerp, en op de een of andere manier zullen er altijd uitdagingen zijn die gemakkelijk kunnen worden weggewerkt. Het vergelijken van de twee mogelijkheden komt echter neer op voorkeur. Er zijn minimale hulpmiddelen nodig en het kan soms al in 15 minuten.

Plaats een reactie