Sonos One vs Sonos One SL: Wat is het verschil?

In de wereld van draadloze luidsprekers zijn er weinig merken die zo bekend zijn als Sonos. Met een reputatie voor het leveren van hoogwaardige audio en een naadloze gebruikerservaring, heeft Sonos een loyale aanhang opgebouwd. Maar met verschillende modellen om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te weten welke het beste bij je past. In dit artikel gaan we twee populaire modellen vergelijken: de Sonos One en de Sonos One SL.

Wat is het verschil tussen de Sonos One SL en Sonos One?

De Sonos One heeft ingebouwde spraakbesturing met ondersteuning voor Amazon Alexa en Google Assistant, de Sonos One SL heeft deze functie niet.

KenmerkSonos OneSonos One SL
SpraakbesturingJa (Amazon Alexa, Google Assistant)Nee
MicrofoonJaNee
GeluidskwaliteitUitstekendUitstekend
OntwerpCompact, modernCompact, modern
ConnectiviteitWiFi, AirPlay 2WiFi, AirPlay 2
PrijsHogerLager

Sonos One vs Sonos One SL

De Sonos One en Sonos One SL delen veel gemeenschappelijke kenmerken, maar er zijn ook enkele belangrijke verschillen die de moeite waard zijn om te verkennen. Of je nu op zoek bent naar een luidspreker met slimme functies, of je wilt gewoon een luidspreker die geweldig geluid levert, we zullen deze twee modellen in detail bekijken om je te helpen de beste keuze te maken.

In dit artikel zullen we elk model afzonderlijk bespreken, de belangrijkste verschillen tussen de twee belichten, en kijken naar aspecten zoals slimme functies, microfoon en stemcontrole, ontwerp en bouwkwaliteit, geluidskwaliteit en prijs. Laten we beginnen!

Wat is de Sonos One?

De Sonos One is een slimme luidspreker die bekend staat om zijn superieure geluidskwaliteit en veelzijdige connectiviteit. Deze luidspreker is uitgerust met een reeks functies die ontworpen zijn om de luisterervaring te verbeteren. Een van de belangrijkste kenmerken van de Sonos One is de ingebouwde spraakbesturing. Met ondersteuning voor zowel Amazon Alexa als Google Assistant, kun je muziek afspelen, het nieuws checken, vragen stellen en nog veel meer, allemaal met eenvoudige spraakopdrachten.

De Sonos One is ook ontworpen om naadloos te integreren met de rest van jouw Sonos-systeem, waardoor je eenvoudig meerdere luidsprekers in verschillende kamers kunt bedienen. Of je nu wilt luisteren naar een podcast in de keuken terwijl je kookt, of een feestje wilt opfleuren met muziek in de hele woning, de Sonos One maakt het mogelijk.

Daarnaast biedt de Sonos One ook ondersteuning voor AirPlay 2, waardoor je muziek en andere audio rechtstreeks vanaf jouw Apple-apparaten kunt streamen. Met zijn compacte ontwerp en hoogwaardige afwerking is de Sonos One een stijlvolle en praktische aanvulling op elke ruimte.

Wat is de Sonos One SL?

Sonos One SL

De Sonos One SL is een compacte, maar krachtige luidspreker die veel van de geweldige functies van de Sonos One biedt, maar zonder de ingebouwde spraakbesturing. Als je op zoek bent naar de kwaliteit en connectiviteit van Sonos, maar geen behoefte hebt aan spraakbesturing, dan is de Sonos One SL de luidspreker voor jou.

Net als de Sonos One, biedt de One SL een indrukwekkende geluidskwaliteit in een compact ontwerp. Het is ontworpen om naadloos te integreren met andere Sonos-producten, waardoor je een multiroom geluidssysteem kunt creëren dat aan jouw specifieke behoeften voldoet.

De Sonos One SL ondersteunt ook AirPlay 2, waardoor je muziek en andere audio rechtstreeks vanaf je Apple-apparaten kunt streamen. Hoewel het geen ingebouwde microfoon heeft, kan de One SL nog steeds worden bediend met de Sonos-app, waardoor je volledige controle hebt over je muziek en instellingen.

Kortom, de Sonos One SL is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een hoogwaardige luidspreker zonder spraakbesturing. Met zijn stijlvolle ontwerp en krachtige prestaties is het een geweldige aanvulling op elke ruimte.

Belangrijkste verschillen tussen Sonos One en Sonos One SL

Hoewel de Sonos One en Sonos One SL veel gemeenschappelijke kenmerken delen, zijn er enkele belangrijke verschillen die je moet overwegen bij het kiezen tussen de twee.

  • Slimme functies: Sonos One vs Sonos One SL De Sonos One is uitgerust met slimme functies, waaronder ingebouwde spraakbesturing met ondersteuning voor Amazon Alexa en Google Assistant. Dit betekent dat je muziek kunt afspelen, het nieuws kunt checken, vragen kunt stellen en nog veel meer, allemaal met eenvoudige spraakopdrachten. De Sonos One SL daarentegen, heeft deze slimme functies niet. Als je geen behoefte hebt aan spraakbesturing, dan kan de Sonos One SL een betere keuze voor je zijn.
  • Microfoon en stemcontrole: Sonos One vs Sonos One SL Een ander belangrijk verschil tussen de twee luidsprekers is de aanwezigheid van een microfoon. De Sonos One heeft een ingebouwde microfoon voor stemcontrole, terwijl de Sonos One SL dat niet heeft. Dit betekent dat je met de Sonos One spraakopdrachten kunt geven, terwijl je met de Sonos One SL op een andere manier controle moet uitoefenen, zoals via de Sonos-app.

Ontwerp en bouwkwaliteit: Sonos One vs Sonos One SL

Het ontwerp en de bouwkwaliteit zijn cruciale factoren bij het kiezen van een luidspreker. Laten we eens kijken hoe de Sonos One en Sonos One SL zich op dit gebied verhouden.

Beide luidsprekers hebben een vergelijkbaar compact en modern ontwerp dat in vrijwel elk interieur past. Ze zijn beide beschikbaar in twee kleuren: zwart en wit, zodat je de kleur kunt kiezen die het beste bij jouw stijl past.

Wat de bouwkwaliteit betreft, zijn zowel de Sonos One als de Sonos One SL gemaakt van hoogwaardige materialen die duurzaamheid en een lange levensduur garanderen. Ze hebben beide een solide en robuuste constructie die bestand is tegen de dagelijkse slijtage.

Een klein maar belangrijk verschil is de bedieningselementen. De Sonos One heeft touch-bedieningselementen aan de bovenkant voor volume, afspelen/pauzeren en het uitschakelen van de microfoon. De Sonos One SL heeft vergelijkbare touch-bedieningselementen, maar zonder de microfoonknop, aangezien het geen ingebouwde microfoon heeft.

Zowel de Sonos One als de Sonos One SL bieden een stijlvol ontwerp en een uitstekende bouwkwaliteit, maar de Sonos One biedt extra bedieningselementen voor spraakbesturing.

Geluidskwaliteit: Sonos One vs Sonos One SL

Als het gaat om luidsprekers, is geluidskwaliteit een van de belangrijkste factoren. Laten we eens kijken hoe de Sonos One en Sonos One SL zich meten op dit gebied.

Zowel de Sonos One als de Sonos One SL staan bekend om hun uitstekende geluidskwaliteit. Ze leveren een rijk, helder geluid met een indrukwekkende bas voor hun grootte. Dankzij de geavanceerde tuning van Sonos leveren beide luidsprekers een geluid dat trouw is aan de opname, of je nu luistert naar muziek, podcasts of het geluid van je favoriete films en tv-shows.

Een belangrijk punt om te vermelden is dat, hoewel de Sonos One SL geen ingebouwde microfoon heeft, dit geen invloed heeft op de geluidskwaliteit. De Sonos One SL levert hetzelfde hoogwaardige geluid als de Sonos One.

Daarnaast bieden beide luidsprekers Trueplay-tuning. Met deze functie kan je de luidspreker aanpassen aan de akoestiek van de kamer voor het beste geluid. Houd er echter rekening mee dat Trueplay momenteel alleen beschikbaar is op iOS-apparaten.

De Sonos One en de Sonos One SL bieden een uitstekende geluidskwaliteit, waardoor ze een geweldige keuze zijn voor muziekliefhebbers.

Prijsvergelijking: Sonos One vs Sonos One SL

Bij het kiezen tussen de Sonos One en de Sonos One SL is het ook belangrijk om rekening te houden met de prijs. Hoewel beide luidsprekers veel waarde bieden voor hun prijs, zijn er enkele verschillen die je in overweging moet nemen.

De Sonos One is over het algemeen iets duurder dan de Sonos One SL. Dit komt door de extra functies die het biedt, zoals de ingebouwde spraakbesturing en microfoon. Als deze functies belangrijk voor je zijn, dan kan de hogere prijs van de Sonos One de moeite waard zijn.

De Sonos One SL daarentegen, is een meer budgetvriendelijke optie. Het biedt veel van dezelfde geweldige functies als de Sonos One, maar zonder de spraakbesturing en microfoon. Als je geen behoefte hebt aan deze extra functies, dan kan de Sonos One SL je een aanzienlijke besparing opleveren.

Het is ook de moeite waard om te vermelden dat Sonos vaak bundels aanbiedt waarbij je korting krijgt als je meerdere luidsprekers koopt. Dit kan een goede optie zijn als je van plan bent om een multiroom geluidssysteem op te zetten.

In conclusie, zowel de Sonos One als de Sonos One SL bieden veel waarde voor hun prijs, maar de beste keuze voor jou hangt af van je budget en je behoeften op het gebied van functies.

Conclusie: Welke is beter?

Na het vergelijken van de Sonos One en de Sonos One SL op verschillende gebieden, is het duidelijk dat beide luidsprekers hun eigen sterke punten hebben. De keuze tussen de twee hangt echt af van jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Als je op zoek bent naar een luidspreker met slimme functies, zoals spraakbesturing en een ingebouwde microfoon, dan is de Sonos One waarschijnlijk de beste keuze voor jou. Het biedt alle geweldige functies van de Sonos One SL, plus de toegevoegde bonus van spraakbesturing.

Aan de andere kant, als je geen behoefte hebt aan spraakbesturing en je wilt wat geld besparen, dan is de Sonos One SL een uitstekende keuze. Het biedt dezelfde geweldige geluidskwaliteit en connectiviteit als de Sonos One, maar tegen een lagere prijs.

Uiteindelijk zijn zowel de Sonos One als de Sonos One SL uitstekende luidsprekers die een geweldige luisterervaring bieden. Het is aan jou om te beslissen welke functies het belangrijkst voor je zijn en welke luidspreker het beste aan jouw behoeften voldoet.

Plaats een reactie