Wat is een Nvidia Shield?

In de wereld van home cinema en streaming apparaten, is er één apparaat dat zich onderscheidt van de rest: de Nvidia Shield. Maar wat is een Nvidia Shield precies? In deze uitgebreide gids duiken we in de geschiedenis, technische specificaties, kenmerken en meer van dit veelzijdige apparaat.

Belangrijkste punten

  • De Nvidia Shield is een reeks apparaten ontworpen voor gaming en media streaming.
  • Het ondersteunt 4K HDR streaming en heeft toegang tot een breed scala aan apps en games.
  • Het heeft unieke gaming mogelijkheden, waaronder cloud gaming met GeForce Now en lokaal gaming met GameStream.
  • Het heeft ook unieke functies zoals AI Upscaling en ingebouwde Google Assistant.
  • Het wordt over het algemeen zeer positief beoordeeld door zowel technologie-experts als gebruikers.
Nvidia Shield TV Pro

Geschiedenis van de Nvidia Shield

De Nvidia Shield is ontwikkeld door Nvidia, een Amerikaans bedrijf dat vooral bekend staat om zijn grafische kaarten (GPU’s) voor gaming en professionele markten. De eerste Nvidia Shield, ook wel bekend als Nvidia Shield Portable, werd gelanceerd in juli 2013. Dit apparaat was een handheld gaming console met een flip-up scherm, vergelijkbaar met een Nintendo DS.

Verschillende generaties van Nvidia Shield

Sinds de lancering van de eerste Nvidia Shield, heeft Nvidia verschillende generaties en modellen van het apparaat uitgebracht. In 2014 introduceerde het bedrijf de Nvidia Shield Tablet, een gaming-tablet die werkt met een aparte controller. In 2015 volgde de Nvidia Shield TV, een set-top box met krachtige gaming en streaming mogelijkheden. De meest recente versie van de Nvidia Shield TV werd uitgebracht in 2019.

In de volgende sectie zullen we dieper ingaan op wat een Nvidia Shield is en de verschillende modellen die beschikbaar zijn.

Modellen Nvidia Shield

Verschillende modellen van Nvidia Shield

Er zijn drie belangrijke modellen in de Nvidia Shield-reeks: de Nvidia Shield TV, de Nvidia Shield Tablet en de Nvidia Shield Portable.

Nvidia Shield TV

De Nvidia Shield TV is een set-top box die fungeert als een mediacentrum voor je huis. Het ondersteunt 4K HDR streaming, heeft ingebouwde Google Assistant en biedt toegang tot een breed scala aan apps en games via de Google Play Store. De Nvidia Shield TV is verkrijgbaar in twee versies: de standaard Nvidia Shield TV en de Nvidia Shield TV Pro, die extra opslagruimte en RAM biedt.

Nvidia Shield Tablet

De Nvidia Shield Tablet is een high-end gaming tablet die draait op het Android-besturingssysteem. Hoewel het niet langer wordt geproduceerd, blijft het een populaire keuze onder gamers vanwege zijn krachtige prestaties en de mogelijkheid om games te streamen vanaf een PC met een Nvidia GPU.

Nvidia Shield Portable

De Nvidia Shield Portable is een handheld gaming apparaat met een ingebouwd flip-up scherm en gamepad. Net als de Shield Tablet, wordt de Shield Portable niet langer geproduceerd, maar het blijft een uniek apparaat in de Shield-reeks.

In de volgende sectie zullen we de technische specificaties van de Nvidia Shield in detail bekijken.

Technische Specificaties

Hardware specificaties

De Nvidia Shield is uitgerust met krachtige hardware die zorgt voor vloeiende prestaties, of je nu games speelt of media streamt.

Processor

De Nvidia Shield TV wordt aangedreven door Nvidia’s eigen Tegra X1+ processor, die tot 25% snellere prestaties levert dan de vorige generatie Tegra X1.

Geheugen

De standaard Nvidia Shield TV wordt geleverd met 2GB RAM, terwijl de Nvidia Shield TV Pro wordt geleverd met 3GB RAM.

Opslag

De Nvidia Shield TV heeft 8GB interne opslag, terwijl de Nvidia Shield TV Pro wordt geleverd met 16GB interne opslag. Beide modellen ondersteunen uitbreiding van de opslagruimte via USB.

Connectiviteit

De Nvidia Shield TV ondersteunt zowel Wi-Fi als Ethernet voor internetconnectiviteit. Het heeft ook een HDMI-poort voor video-uitvoer en ondersteunt Bluetooth voor het aansluiten van accessoires zoals gamecontrollers en hoofdtelefoons.

Software specificaties

Besturingssysteem

De Nvidia Shield draait op Android TV, een versie van het Android-besturingssysteem die is geoptimaliseerd voor gebruik op televisies. Dit betekent dat je toegang hebt tot de Google Play Store, waar je apps en games kunt downloaden voor je Shield.

Ondersteunde apps en games

De Nvidia Shield ondersteunt een breed scala aan apps en games, waaronder populaire streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video en Disney+, evenals games van zowel de Google Play Store als Nvidia’s eigen GeForce Now cloud gaming service.

In de volgende sectie zullen we enkele van de belangrijkste kenmerken van de Nvidia Shield bespreken.

Nvidia Shield streaming

Kenmerken van Nvidia Shield

De Nvidia Shield onderscheidt zich van andere streaming apparaten door zijn unieke kenmerken en mogelijkheden.

Gaming mogelijkheden

Cloud gaming met GeForce Now

GeForce Now is Nvidia’s cloud gaming service, waarmee je games kunt streamen vanaf de cloud naar je Nvidia Shield. Dit betekent dat je geen krachtige gaming PC nodig hebt om high-end games te spelen – zolang je een goede internetverbinding hebt, kun je games zoals Fortnite, Cyberpunk 2077 en meer spelen op je Nvidia Shield.

Lokaal gaming met GameStream

Met Nvidia’s GameStream-technologie kun je games van je PC naar je Nvidia Shield streamen. Dit betekent dat je je favoriete PC-games kunt spelen op je tv, zelfs als je PC zich in een andere kamer bevindt.

Media streaming

Ondersteuning voor 4K HDR streaming

De Nvidia Shield ondersteunt 4K HDR streaming, wat betekent dat je kunt genieten van films en tv-shows met verbluffende beeldkwaliteit, mits je tv 4K HDR ondersteunt en de content die je bekijkt beschikbaar is in 4K HDR.

Ondersteunde streaming diensten

De Nvidia Shield ondersteunt een breed scala aan streaming diensten, waaronder Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, YouTube, en meer. Dit betekent dat je toegang hebt tot een enorme bibliotheek van films, tv-shows, en andere content.

AI Upscaling technologie

Een van de unieke kenmerken van de Nvidia Shield is zijn AI Upscaling technologie. Deze technologie gebruikt kunstmatige intelligentie om de beeldkwaliteit van lagere resolutie content te verbeteren, waardoor het er beter uitziet op 4K-tv’s.

Google Assistant integratie

De Nvidia Shield heeft ingebouwde Google Assistant, wat betekent dat je je Shield kunt bedienen met je stem. Je kunt Google Assistant vragen om content voor je te zoeken, apps te openen, en meer.

Vergelijking met andere streaming apparaten

Hoewel de Nvidia Shield veel unieke kenmerken heeft, is het niet het enige streaming apparaat op de markt. Laten we eens kijken hoe het zich verhoudt tot enkele van de andere populaire opties.

Apple-TV

Nvidia Shield vs. Apple TV

Apple TV is een ander premium streaming apparaat dat 4K HDR ondersteunt en toegang biedt tot een breed scala aan apps en games. Hoewel Apple TV een soepele gebruikerservaring en strak design biedt, heeft het niet dezelfde gaming mogelijkheden als de Nvidia Shield. Bovendien is de Nvidia Shield over het algemeen goedkoper dan de Apple TV.

Roku Ultra Bundle

Nvidia Shield vs. Roku

Roku is een betaalbaarder alternatief voor de Nvidia Shield en Apple TV. Het biedt toegang tot een breed scala aan streaming diensten, maar het heeft niet dezelfde gaming mogelijkheden als de Nvidia Shield. Bovendien ondersteunen niet alle Roku-modellen 4K HDR. Voor meer informatie over Roku, bekijk ons artikel over de Roku TV.

Wat is een Amazon Fire TV Stick

Nvidia Shield vs. Amazon Fire TV

Amazon Fire TV is een andere betaalbare optie voor media streaming. Net als Roku, biedt het toegang tot een breed scala aan streaming diensten, maar het mist de gaming mogelijkheden van de Nvidia Shield. Het ondersteunt echter wel 4K HDR streaming. Voor meer informatie over Amazon Fire TV, bekijk ons artikel over de Amazon Fire TV Stick.

In de volgende sectie zullen we enkele beoordelingen en recensies van de Nvidia Shield bekijken.

Nvidia ShieldApple TVRokuAmazon Fire TV
4K HDR ondersteuningJaJaAlleen bepaalde modellenJa
Gaming mogelijkhedenJaBeperktNeeBeperkt
Toegang tot apps en gamesJaJaJaJa
Prijs$$$$$$$
Google AssistantJaNeeNeeNee
AI UpscalingJaNeeNeeNee
Cloud gaming met GeForce NowJaNeeNeeNee
Lokaal gaming met GameStreamJaNeeNeeNee

Beoordelingen en Recensies

Bij het overwegen van de aankoop van een Nvidia Shield, is het nuttig om te kijken naar zowel professionele beoordelingen als gebruikersrecensies.

Professionele beoordelingen

De Nvidia Shield wordt over het algemeen zeer positief beoordeeld door technologie-experts. Het wordt geprezen om zijn krachtige prestaties, veelzijdige gaming mogelijkheden, en ondersteuning voor 4K HDR streaming. De AI Upscaling-functie wordt ook vaak genoemd als een uniek en indrukwekkend kenmerk.

Gebruikersbeoordelingen

Gebruikersrecensies van de Nvidia Shield zijn over het algemeen ook positief. Gebruikers prijzen de soepele en responsieve gebruikerservaring, de kwaliteit van de streaming, en de gaming mogelijkheden. Sommige gebruikers merken echter op dat de Nvidia Shield duurder is dan andere streaming apparaten, en dat sommige van de geavanceerdere functies een leercurve hebben.

Over het algemeen lijkt de Nvidia Shield een uitstekende keuze te zijn voor iedereen die op zoek is naar een krachtig en veelzijdig streaming apparaat, vooral als gaming een prioriteit is.

In de volgende en laatste sectie zullen we de belangrijkste punten van dit artikel samenvatten en bespreken wie een Nvidia Shield zou moeten kopen.

Conclusie

De Nvidia Shield is een krachtig en veelzijdig streaming apparaat dat zich onderscheidt door zijn gaming mogelijkheden en unieke functies zoals AI Upscaling. Hoewel het duurder is dan sommige andere streaming apparaten, biedt het een reeks functies en mogelijkheden die je niet zult vinden in goedkopere alternatieven.

Wie zou een Nvidia Shield moeten kopen?

De Nvidia Shield is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een premium streaming apparaat, vooral als je geïnteresseerd bent in gaming. Het is ook een goede keuze als je een 4K-tv hebt en wilt profiteren van 4K HDR streaming en AI Upscaling.

Als je echter vooral geïnteresseerd bent in media streaming en niet zozeer in gaming, dan zijn er goedkopere alternatieven beschikbaar die nog steeds een uitstekende streaming ervaring bieden, zoals de Roku TV, Amazon Fire TV Stick of Google Chromecast.

Voor meer informatie over verschillende soorten media streaming apparaten, bekijk onze gids over wat is een mediaspeler.

Plaats een reactie